Можете да ядете пътя си към млади ви

Можете да ядете пътя си към млади ви


Били ли сте забелязали думата колаген в повечето кремове за грижа на кожата, особено анти бръчки кремове? Ами ако се чудите какво колаген е, това е просто протеин в на тялото органи и тъкани.

Колаген произлиза от гръцки "kolla" смисъла лепило. Според MediLexicon колаген е семейство от генетично различни молекули, всички от които имат уникална Тройна спирала конфигурация на три полипептид субединици, известни като алфа-вериги.

Има около 16 различни типове колаген но около 90 на сто от колагена в тялото са от типове I, II и III. Колагена в човешкото тяло са силни и гъвкави с тип I колаген е особено опън и са действително силни от стомана.

Кожата е съставена от три слоя, епидермис, дерма и подкожието и е в дермата че колагенът е намерен. Той е отговорен за кожата якост и еластичност и загуба на колаген причинява бръчки и причинява отслабване на хрущяла в ставите. В действителност, като възраст производството на колаген в тялото намалява причинява бръчки, фини линии и намалява еластичността на кожата. Но преди да достигнете това анти стареене крем, Дръж се.

Колагенът е като цимент, който се свързва всичко заедно. Колаген, произведен от организма има няколко важни роли в здравеопазването. Ако това е изчерпани, допълнителен колаген може да се използва за медицински и козметични цели.

Докато повечето анти бръчки кремове съдържат колаген и еластин, те са твърде гъста да проникват в кожата и често просто престоя на повърхността. Също с броя на химични вещества, съдържащи се в кремове, предлагани от рафта, тя потенциално може да ускори застаряването а не да го контролират. Колаген дава структурна подкрепа, сила и някои еластичност в тялото. Отделно се изисква подмяна и възстановяване на мъртвите кожни клетки, той също така действа като като защитно покритие за органи искали бъбреците.

Намаляване на колаген се случва след 40-годишна възраст и при жените намалява доста драстично след менопаузата. И така, как правя ти осигурявам колаген се поддържа? Ами просто се придържаме към правото диета.

Соеви продукти съдържат генистеин, която той дава качества за производство на колаген. По същия начин тъмнозелени зеленчуци са антиоксиданти лутеин, който помага на тялото производство колаген.

Червени плодове и зеленчуци съдържат lycopenesl, който е отличен източник за увеличаване на колаген. Също така витамин С богати плодове, като портокали, лимони и ягоди и сини сливи както и риба като сьомга и риба тон и кашу, орехи, бадеми и орехи помощ.

В действителност всички те съдържат Омега-3 мастни киселини, които помагат на тялото увеличение колаген. Също лененото също има здрави мазнини Омега-3.

Храни, богати на сяра съдържание като зелени и черни маслини, пресни краставици и целина може да ви помогне. Ключът наистина е да яде балансирана диета, която може да помогне произвеждат колаген.