Чаша билков чай може да помогне за борба с рака на гърдата

Чаша билков чай може да помогне за борба с рака на гърдата

Традиционните билков чай може да държи ключа към борбата с рака на гърдата, твърдят учени.

Екстракти от растението, известен като Дева мантия, която се използва като лечебен чай в някои страни, може да убие раковите клетки в епруветка.

Растителна основа чай вече е пиян от жените в селските райони на Пакистан, които имат рак на гърдата, но до сега използването му като лечение е бил разглеждан като фолклор.

Изследвания от учени в университета в Астън, Бирмингам и кафяво-червен залата болница, Дъдли, подсказва, тя съдържа мощни противоракови агенти, които действат самостоятелно или в комбинация срещу разпространението на раковите клетки.

Лабораторните тестове показват те арестувани на растежа на клетки в рамките на пет часа на прилагане и ги накара да умре в рамките на 24 часа.

Растението, което има ботаническо име Fagonia cretica, се намира в сухите, пустинните райони на Пакистан, Индия, Африка и части на Европа.

Професор Хелън Грифитс и професор Amtul R Кармайкъл, който ръководи проучването, намерени унищожава раковите клетки, билков чай, направен от екстракт на растението, но, за разлика от конвенционалната химиотерапия, лечение не уврежда нормалната гърдата клетки, като по този начин намаляване на страничните ефекти.

Доклади от рак на гърдата страдащите в Пакистан показват, екстракт от растението не задейства никакви сериозни странични ефекти като загуба на коса, пуснете в кръвна картина или диария.

В изследване, Публикувано в научно списание PloS One, намерени растителен екстракт е нов механизъм, който може да отстрани дефекти в клетки ДНК, които нормално ще устоят туморният растеж.

Нарушена ДНК отговор не само позволява рак да процъфтява, то също инхибира начин химиотерапия произведения, което намалява нейната ефективност.

Професор Кармайкъл каза една малка болница 100 мили северно от Лахор в Пакистан започна да използва билков чай преди 40 години за лечение на пациенти с рак на гърдата.


Тя каза: "изглежда да ги запазите в ремисия, въпреки че не можем да използваме думата лекува на този етап.

"Въпреки това, те живеят за дълго време, без да губят косата си или поставянето на голямо количество от теглото или изпитват други токсични странични ефекти, свързани с химиотерапия, така че ние сме уверени, този екстракт е нещо, което да допринесе."

Тя каза, строги правила за безопасност тестове ще бъдат необходими при разработването на лекарство на базата на екстракта.

В момента билков чай се използва за лечение на азиатци, но може да има различни ефекти при пациенти, кавказки, добави тя.

Професор Грифитс каза са необходими повече изследвания за установяване ролята на екстракта в управлението на рака, и сега тя трябва да се докаже, че този екстракт е толкова ефективни в убийството раковите клетки вътре в тялото, тъй като е в лаборатория.

Каза, че следващите стъпки са да се идентифицира кой елемент на растението е отговорен за убийството на раковите клетки с цел евентуално тичане проучвания при пациенти с рак.

Д-р Жана Palframan, ръководител на политика в пробив рак на гърдата, заяви: "някои от най-важните лекарства, рак при гасене първоначално са извлечени от растения.

"Тъй като това изследване е на най-ранния етап, ние няма да знаем за доста известно време, дали ще бъдат ефективни при лечение на рак на гърдата, лекарства, получени от това растение, но ние с нетърпение очакваме да видим някакъв напредък.

"Ние ще съветва жените с рак на гърдата, които възнамерявате да използвате всякакви Билкови средства да обсъдите това с лекаря си първо като някои може да попречи на текущо рак лечение."

Ема Pennery, клиничен директор на гърдата рак грижи, каза: "много повече изследвания ще са необходими за изграждане на този малък мащаб лабораторната работа до момента."