Как растителна основа терапии може да ви даде облекчение за менопауза симптоми

Как растителна основа терапии може да ви даде облекчение за менопауза симптоми


Ако сте изпитват симптомите на менопаузата може да се изкушите да опитате соеви храни или билкови добавки да получите облекчение. Но тези така наречените растения базирани терапии наистина работят?

Нов анализ се казва тези терапии може да осигури скромни намаления в някои-но не всички-менопаузата симптоми. Анализ, водена от изследователи от Еразъм университет медицински център, Холандия, проучени повече от 60 по-ранни проучвания, които тестват различни растителни терапии, включително някои соеви храни и билкови лекарства.  Като цяло изследователите анализират 62 проучвания, включващи 6,653 жени.

Анализът показа, че соеви изофлавони в храни и хранителни добавки подобряване на някои симптоми на менопаузата, включително скромни намаления в горещи вълни и вагинална сухота, но не значително намалява нощно изпотяване.

Изофлавони са тип фитоестроген растения, получени съставки, които могат да имитират естроген. Храни високо в соеви изофлавони са тофу, Темпе и мисо natto.

Билкови добавки

Проучването също така разбрах, че няколко лекарствени билки подобрява симптомите на менопаузата. Едната беше червена детелина, богат източник на фитоестрогени formononetin, biochanin А, daidzein и генистеин. Червената детелина е свързано с подобрения в нощни изпотявания, но не с честотата на горещи мига.

По-новите билкови лекарства като заблуждават 731 извлечение, изолирани от хрема стероидални и Пикногенолът борова кора екстракт, намалява броя на горещи вълни през 24-часов период. Въпреки това Изследователите казват, повече изпитвания са необходими защото доказателства са ограничени.

Интересното е, че изследователите открили, че черни добавки, cohosh и китайски билки като dong quai, които са широко използвани за облекчаване на симптомите при менопауза, не намалява симптомите при менопауза.

Резултатите са малко смесени торба, казва жените здраве специалист Холи L. Thacker, MD.

"Някои от тези проучвания показват подобрения в горещи вълни, но не нощно изпотяване, или нощно изпотяване, но не горещи вълни," казва д-р Thacker. "Послание е, че ако имате тежки менопауза симптоми, трябва да видите вашия лекар и не се страхувайте да се лекува истински проблем, който е хормон дефицит."

Класически менопауза симптоми са в резултат на загуба на хормона естроген, което за много жени не могат да бъдат лекувани с допълващи терапии сам, казва тя.

"Въпреки че менопаузата е естествен живот събитие и не всеки е хормонално дефицит, хората, които са хормонално дефицит трябва да не се чувствате зле, за да се налага да вземе хормон за лечение на този проблем," казва тя.

Добавки носят риск

Тези изследвания подчертават много жените желанието за по-естествен, растителна основа алтернатива за менопауза симптоми, казва д-р Thacker. Много жени избират да използват допълнителни терапии вместо хормоно-заместителна терапия заради опасения от последици за здравето.

Но досега никой от допълващи терапии са доказали да бъде значително ефективно.

Жени с леки симптоми на менопауза, които търсят облекчение да добавите соя в диетата чрез храна, но трябва да говорите с лекаря си преди да се опитате добавки, д-р Thacker казва.

Не може да се наложи една рецепта за добавка, но добавки все още носи риск, казва д-р Thacker. Например, други проучвания са показали, че прекалената употреба на някои соев добавки може да увеличи риска на жената за някои видове рак.

Менопаузата е добро време за жените да се направи равносметка на техните здравни навици-като диета и упражнения- и да получите редовен преглед от лекар за здравето на жените, казва д-р Thacker.