Някои растителни екстракти могат да ви млади и живи

някои растителни екстракти могат да ви млади и живи


Ново проучване Публикувано в дневника за Oncotarget от изследователи от "Конкордия" и Квебек базирани биотехнологична фирма Idunn технологии може да са открили важен фактор: растителни екстракти, съдържащ шест най-добрите групи от анти-стареене молекули някога е виждал.

За проучването, изследователския екип камгарни чрез Idunn технологии обширна биологични Библиотека, провеждане на повече от 10000 опити да се екран за растителни екстракти, които ще увеличат продължителността на хронологичен живота на дрожди.

Защо Мая? Cellularly казано, стареене прогресира по същия начин в Мая и хората. Това е най-добрия клетъчните модел да се разбере как процесът на анти-стареене се осъществява.

"Като цяло, открихме шест нови групи от молекули, които забавя хронологичен стареене на дрожди," казва Владимир Titorenko, старши автор на проучването и професор в катедра по биология в Конкордия. Той извърши проучването с група от Конкордия студенти и Ерик Simard, основател на Idunn технологии, който е кръстен на богинята на подмладяване в скандинавската митология.

Това има важни последици не само за забавяне процеса на стареене, но също и за предотвратяване на някои заболявания, свързани с процеса на стареене, включително рак.

"Вместо да се съсредоточи върху лечението на отделните заболявания, интервенции на молекулярна процесите на стареене може едновременно да забави появата и прогресирането на повечето свързани с възрастта заболявания. Този вид на намеса се предвижда да има много по-голям ефект върху здрави стареенето и продължителността на живота, отколкото могат да бъдат постигнати чрез лечението на отделни болести,"казва Simard, който отбелязва, че тези нови молекули скоро ще бъде достъпна в търговски продукти.

"Тези резултати също предоставят нови прозрения в механизми, чрез които химикали, извлечени от някои растения може да забави стареенето на биологични," казва Titorenko.

Една от тези групи от молекули е най-силното разширяване на дълголетие фармакологични интервенции още описани в научната литература: специфични екстракт от върба кора.

Върба кора често е бил използван по времето на Хипократ, когато хората са били посъветвани да дъвчат за облекчаване на болка и треска. Проучването показа, че тя увеличава продължителността на средната и максималната хронологичен живота на дрожди от 475 процента и 369 процента, съответно. Това представлява много по-голям ефект отколкото рапамицин и метформин, две най-добри лекарства, известни за техните против стареене ефекти.

"Тези шест екстракти са били признати като non отровен от Health Canada и вече проявяват признати здравните ползи при хората," казва Simard.

"Но първо, повече изследвания трябва да се направи. Ето защо Idunn технологии е сътрудничество с четири други университети за шестте изследователски програми, да надхвърлят дрожди и работи с животински модел на стареене, както и две рак модели. "

Проучването, "Откритие на растителни екстракти, които значително забавяне дрожди хронологичен стареене и имат различен ефект върху дълголетие определяне клетъчни процеси" наскоро бе публикувана в списание Oncotarget.